O preduzeću Klima komore Izbor komora Izvođenje radova Mikroklima Download Kontakt
     
klima komore
naši partneri
u proizvodnji
Klima komore proizvodimo u 14 veličina za protoke vazduha od 800 m3/h do 80.000 m3/h.

Modularna konstrukcija omogućava isporuku u sekcijama radi lakšeg transporta i unošenja u objekat. Ako je potrebno, komore isporučujemo i u elementima i sklapamo ih na mestu ugradnje.

Dvostruka površinska zaštita kućišta i pojačano zaptivanje obezbeđuju higijenske uslove u eksploataciji i dugotrajnost rada čak i u otežanim uslovima, kao što su spoljna sredina ili bazenska atmosfera.
Proizvodnju klima komora smo započeli 1994. godine i do sada smo proizveli i isporučili preko 1500 komora. Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji klima komora garantuje najbolji tehnički izbor komponenti i celine. Rezultat toga je visok stepen korisnosti i pouzdan i miran rad uređaja.

Proizvod je izrađen prema svim važećim standardima i normama iz područja klimatizacije i ventilacije u smislu tehničkih karakteristika, ugrađenih materijala i bezbednosti rukovanja.

Proizvodimo klima komore za javne, poslovne, proizvodno-tehnološke, turističke, sportske, farmaceutske objekte i bolnice. Modularna konstrukcija naše opreme omogućava prilagodljivost i fleksibilnost, a računarski izbor optimalnih režima rada i komponenata obezbeđuje pouzdanost i ekonomičnost u eksploataciji.

Za masne industrijske i kuhinjske pare preporučujemo posebnu konstrukciju sa direktnim rekuperatorom toplote za uštedu energije, dodatnim metalnim filterom, perivim ventilatorom sa unazad zakrivljenim lopaticama, revizijom i drenažom i motorom van struje vazduha.

Uštedu otpadne energije ostvarujemo primenom rekuperatora toplote: unakrsnih pločastih ili lamelnih vodeno–glikolnih koji se mogu koristiti i u slučajevima udaljenih lokacija svežeg i otpadnog vazduha.

U klima komore ugrađujemo frekventne pretvarače za napajanje elektromotora čime se dobija značajna ušteda pogonske energije i veliki broj mogućnosti tačne regulacije količine vazduha za jedan ili više režima rada. Ovaj uređaj takođe vrši elektronsku zaštitu motora od preopterećenja, kontrolu parametra rada, zaštitu izmenjivača od zamrzavanja i signalizaciju zaprljanosti filtera i pucanja remenja.

Tehničke karakteristike klima komora mozete videti u priloženom
katalogu (16,4 MB).

Ovde možete pogledati referenc listu objekata za koje smo isporučili klima komore.


Fotografije referentnih objekata:

vrh
strane